Fabrikanten

Bekeken producten

Bedrijfsinformatie

In prijs verlaagd! Victron Gel Accu 12V/220Ah

Victron Gel Accu 12V/220Ah PRIJS OP AANVRAAG

BAT412201100

Nieuw product

De Gel-accu heeft een iets hogere interne weerstand maar gaan langer mee: 600 cycli bij 50% ontladingen en tot circa 12 jaar levensduur.

Meer details

Meer informatie

De Gel-accu heeft een iets hogere interne weerstand maar gaan langer mee: 600 cycli bij 50% ontladingen en tot circa 12 jaar levensduur. 

Voltage: 12V
Capaciteit: 220Ah
Gewicht: 66 kg
Afmetingen (lxbxh): 522x238x240mm


Victron gel-accu's zijn onderhoudsvrij, slag-en schokvast en met name bedoeld om toe te passen in situaties waar gasvorming, onderhoud en/of lekkage ongewenst is. Het elektrolyt is als gel geimmobiliseerd. Bij gesloten accu's beweegt het zuurstofgas dat op de positieve platen wordt gevormd naar de negatieve platen waar het, na een gecompliceerde chemische reactie, met waterstof recombineert tot water. Er ontsnapt praktisch geen gas uit de accu. Waterstofgas wordt alleen gevormd als de laadspanning en laadstroom te hoog zijn. Het gas ontsnapt dan via een veiligheidsventiel.

VRLA AGM accu: levensduur 7-10 jaar
VRLA GEL accu: levensduur tot 12 jaar
VRLA GEL 2 volt cel accu: levensduur 20 jaar

De 12V Gel accu’s hebben een wat hogere interne weerstand, maar gaan langer mee: 600 cycli bij 50% ontlading, en tot circa 12 jaar levensduur. Tenslotte is er ook een range van 2Volt Gel cellen met een capaciteit van 800 Ah tot 3000 Ah. De levensduur van deze accu’s bedraagt 20 jaar.

Het gebruik van zuivere materialen en loodcalcium platen zorgt voor een zeer lage zelfontlading waardoor de accu’s lange periodes zonder laden moeiteloos aankunnen. Mits goed geladen, zullen de accu’s met gemak de winter doorstaan zonder bijladen of extra onderhoud. 

Alle accu’s zijn voorzien van vernikkeld koperen aansluitingen met gaten voor M8 bouten. De accu’s zijn ontworpen comform zowel Europese CE als Amerikaanse UL richtlijnen. Alle accu’s zijn voorzien van een wereldwijde 2 jaar garantie.

30 andere producten in dezelfde categorie: